Uusi monitaiteellinen näyttämö esittelee laajan kattauksen villiä taidetta marginaalista 26.-27.8. – taiteilijat perustivat oman valuutan

graafinen ilme: Hanna Valle

ESITYSTELTTA

Uusi nomadinen nykytaiteen näyttämö parkkeeraa 26.-27.8.2023 Mika Waltarin puistoon Töölöön. Tarjolla anarkistinen, villi ja herkullinen keitos soppaa esitystaidetta, klassista musiikkia, performanssia, tanssia, rockia ja äänitaidetta.
Vapaa pääsy!


Lauantaina 26.8., klo 13-19

13:30 IDIOOTTI PUUTARHURI (THE IDIOT GARDENER)

14:00 ISABELLA SHAW

15:00 TOISISSA TILOISSA

16:00 SONJIS LAINE & SILJA ERIKSSON

17:00 ALINA JA ELISA SAKKO

18:00 ALSA OJALA


Sunnuntaina 27.8., klo 13-22

13:00 KUOLIO TELTTASHOW

14:00 SANNI KRIIKKU & TERHI HARTIKAINEN

15:00 NUSSIVAT PÄÄSKYSET

17:00 LÄTSÄ

18:00 RAPHAËL BEAU

19:00 LAURA THE LIGHT OF ALL, PATHIRANE, MATTILA, OINAS, RISKU & YSTÄVÄINRANTA

20:00 PUNAINEN PLANEETTA

* Kansankeittiönä toteutettu soppatarjoilu molempina päivinä! *


Luvassa taiteilijakohtaiset esittelyt, seuraa meitä myös instassa ja Facebookissa:
www.instagram.com/esitysteltta
https://www.facebook.com/events/597408875899801



Taiteilijat perustivat oman valuutan, Nannan
Luodakseen taloudellista riippumattomuutta ja vastatakseen taiderahoituksen niukkuuteen järjestävät taiteilijat perustivat oman valuutan. Esiintyvät taiteilijat ovat voineet valita ottaa esiintymispalkkionsa joko euroina tai nannana (en. Luxusnams).Myös yleisö voi maksaa tapahtuman kansankeittiössä rahan sijaan nannalla täyttämällä kupongin, jossa sitoutuu vastavuoroisesti tarjoamaan aterian yhdelle järjestäjistä määrättynä ajankohtana.


KURAATTORIT
Esitysteltan taustalta löytyy joukko freelance-kentän, so. köyhän kentän, taiteilijoita: Veera Aaltonen, Rogerio Nuno Costa Silja Eriksson, Terhi Hartikainen, Miko Kivinen, Sanni Kriikku, Sonjis Laine ja Lauri Antti Mattila.

Yhteydenotot ja haastattelupyynnöt:

Lauri Antti Mattila
lauriantti.mattila@gmail.com
0407427787



TUKIJAT
Esitysteltta toteutetaan yhteistyössä Esitystaiteen seuran ja Oksasenkatu 11 -gallerian kanssa.
Näyttämöä rahoittavat Helsingin kaupunki ja Samuel Huberin säätiö,
Oksasenkatu 11 -galleriaa tukevat SKR, Taike ja Helsingin kaupunki, Esitystaiteen seuraa tukevat Taike ja Helsingin kaupunki ja Mattilan kuratointityötä SKR - Uudenmaan rahasto.


MIKÄ ON ESITYSTELTTA?
Esitysteltta on taiteen saavutettavuutta parantava ja esitysten elinkaaria pidentävä, liikkuva nykyesityksen näyttämö. Kooltaan 4 x 8 m toriteltassa toimivan näyttämön lähtöajatuksena on tarjota esitysmahdollisuus sekä uusille että jo ensi-iltansa saaneille vapaan kentän nykyesityksille (tanssi-, sirkus-, esitystaide, nykynukketeatteri) sekä kokeellisen ja indie-musiikkikentän artisteille. Ohjelmisto valitaan kutsumenettelyllä sekä avoimen haun kautta. Haluamme luoda tilan ja ympäristön, jossa taiteilijoiden työt eivät kilpaile keskenään vaan tukevat toisiaan. Jossa taide voi löytää uusia yleisöjä, uusia tapoja olla ja jäsentyä, lempeydessä, armollisuudessa ja herkkyydessä. Haluamme luoda kevyen rakenteen, joka antaa työskentelyalustan marginaalin tekijöille. Alustan, jotka tarjoaa tukea ja joka mahdollistaa kokeellista yhteisöllistä kuratointia ja uusia esittämisen tapoja. Joka ruokkii jatkumoja, yhteisöllisyyttä ja uusia yhteyksiä eri taiteenalojen yleisöjen ja taiteilijoiden kesken. Samalla Esitysteltta rakentaa uusia kestävämpiä ja kevyempiä tuotannon tapoja taidekentälle.

Previous
Previous

Kentauri2050 tekee tulevaisuustyötä taiteen keinoin

Next
Next

Haku Esitysteltan vuoden 2023 ohjelmistoon on avoinna / Open Call for Performance Tent's 2023 Program Is Open