Seminaari 16.9. kello 13-15.30 Zoomissa: Mitä lapset ja taiteilijat harjoittelevat? - Nykyesitys yhdessäolon paikkana

Kuva: Tuuli Oikkonen. Anna-Sofia Sysserin koko perheen teoksessa Paradisaea esiintyvät Katja Sallinen, Sophia Wekesa ja Marjut Maristo.

Kuva: Tuuli Oikkonen. Anna-Sofia Sysserin koko perheen teoksessa Paradisaea esiintyvät Katja Sallinen, Sophia Wekesa ja Marjut Maristo.

Esitystaiteen seuran järjestämässä seminaarissa pohditaan esitystaiteen mahdollisuuksia lapsiyleisön kanssa. Onko esitystaiteessa jo itsessään elementtejä, jotka kohtaavat lasten olemisen tavat hyvin? Mitä erityistä pitää ottaa huomioon, kun työskentelee lasten kanssa tai heitä varten? 

 

Tarkoituksena on alustusten avulla pohtia asiaa yhdessä ja laajentaa esitystaiteen tekijöiden perspektiiviä nuoren yleisön suuntaan.

 

Esitystaiteen seuran ohjelmistossa on tällä hetkellä kaksi lapsille suunnattua teosta, joiden tärkeitä teemoja ovat muun muassa ympäristökysymykset ja paikkasidonnaisuus (esiintyminen ulkotiloissa). Haluamme jakaa ja jatkaa näiden teemojen tutkimista yhdessä muiden seminaariin osallistuvien kanssa. 

 

Seminaari järjestetään Taiken lastenkulttuurin erityisavustuksen tuella.

 

OHJELMA:

 

13.00 Tervetuliaissanat / Veera Lamberg ja Esitystaiteen seuran taiteilijat

13.15 Lapset, taide ja kaupunkitila / Sanna Lehtinen

13.35 Inklusiivisuus lähtökohtana / Pauliina Aladin

13.55 Ympäristökasvatus ja taide / Henrika Ylirisku

14.15 Koralliriutta esimerkkinä ylisukupolvisesta teoksesta / Toisissa tiloissa / Eeva Kemppi

 

14.30-15 Keskustelut pienryhmissä

 

15.00-15.30 Keskustelujen jakaminen

 

***

Seminaari on osallistujille ilmainen. Ilmoittaudu sähköpostitse 15.9. mennessä osoitteeseen info@esitys.fisaadaksesi linkin tapahtumaan. Lämpimästi tervetuloa!

 

***

 

Esitystaide on esittävän taiteen ala, joka sijoittuu usein perinteisten taiteenalojen välimaastoon. Esitystaiteen juuret ovat nykyteatterin, nykytanssin, performanssin sekä ääni-, kuva-, ja mediataiteiden alueilla. Esitystaide on taidemuoto, joka koettelee jatkuvasti rajojaan ja toimintatapojaan.

 

Esitystaiteen seura on helsinkiläinen, vuonna 2005 perustettu esitystaiteen, yleisön ja taiteen ammattilaisten elinympäristö. Seuran toiminnan erityispiirteitä ovat kollegiaalinen jakaminen, jatkuva opiskelu, taiteenalat ylittävä toiminta sekä esitystaiteen kehittäminen. 

 

Sanna Lehtinen on tutkijatohtori Aalto-yliopiston Taiteen ja suunnittelun korkeakoulun Monialaiset taideopinnot -yksikössä sekä Suomen Estetiikan Seura ry:n puheenjohtaja. Hän keskittyy tutkimuksessaan laajasti kaupunki- ja ympäristöestetiikan kysymyksiin. 

 

Pauliina Aladin on tanssitaiteilija, joka on kirjoittanut sateenkaarisensitiivisen työskentelyn ohjeistuksen esittävän taiteen työryhmille ja luonut mm. teoksen Tanssiva satuhetki, joka noudattaa ohjeistusta käytännössä.

 

Henrika Ylirisku on taiteiden tohtori ja yliopisto-opettaja Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa, taiteen laitoksella. Hän on perehtynyt ympäristöpainotteiseen taidekasvatukseen.

 

Toisissa Tiloissa on esitystaiteen kollektiivi, jonka toiminnan ytimenä ovat kollektiiviset ruumiilliset harjoitteet. Harjoitteiden avulla päästään kosketuksiin ihmisille vieraiden kokemus- ja olomuotojen kanssa. 

Previous
Previous

Paradisaea värittää koko perheen hetken

Next
Next

Paradisaea -ESITYKSEEN KUULUVA TAIDENÄYTTELY KANNELTALOSSA 14.8.-18.9.2021: ELOA!