Missio, visio ja strategia

Missio 

Esitystaiteen seuran toiminnan tehtävänä on kehittää esitystaiteen alaa yhtenä esittävän taiteen muotona. Seuran tehtävänä on vahvistaa esitystaiteilijoiden työ- ja toimintamahdollisuuksia, ja luoda elinympäristöä uusille esittävän taiteen reuna-alueilla liikkuville esityksille, estetiikoille ja praktiikoille. Seura toimii suunnannäyttäjänä ja asiantuntijatahona omaa alaansa koskevassa keskustelussa. 

Visio 

Esitystaiteen seura erottuu muista toimijoista toimintaympäristönsä luonteen vuoksi: se ei ole ensemble tai tuotantotalo, vaan monenkeskinen avoin kasvualusta. Seura on pyhän, hauraan, hitaan, haparoivan ja omaäänisen taiteen suojapaikka sekä jatkuvan, taiteenalojen rajat ylittävän oppimisen ympäristö. 

Seura harjoittaa korkeatasoista taiteellista työtä ja on merkittävä tekijä näyttämön mahdollisuuksien uudelleenmäärittäjänä Suomen taidekentällä.

Esitystaiteen seuran toiminnan arvoja ovat taiteellinen laatu, avoimuus ja uteliaisuus, huolenpito ja ekologisuus, kriittisyys ja jatkuva opiskelu, sukupuolten tasa-arvo ja kunnioitus.  

Viiden vuoden päästä Esitystaiteen seura on alansa joustava ja nopealiikkeinen suunnannäyttäjä, näkyvä, kuuluva ja monimuotoinen tulevaisuuden taiteen ja taitelijoiden elinympäristö sekä aktiivinen ja aloitteellinen vaikuttaja suomalaisessa taidepolitiikassa. Monista Esitystaiteen seuran aloitteista, kuten ympäristövaikutusten arvioinnista ja ekologisista kompensaatioista, on tullut esittävän taiteen yleisiä käytäntöjä. Seura jatkaa rohkeaa ajatteluaan ja pitää kiinni vakaumuksestaan tehdä toisin. 

Toiminnan volyymi ja jäsenmäärä on kolminkertaistunut. Seuran jäsenet ovat saavuttaneet taiteellisesti merkittäviä tuloksia ja menestyvät taiteilijoina urillaan.  

Strategia 


Tuki. Taiteilijoiden tukeminen sekä rahallisesti että tuottaja- ja vertaistuella. 

Alusta. Elinympäristö ja yhteisö taiteilijoille, praktiikoille ja katsojuuksille kehittyä. 

Jatkuva opiskelu ja vertaisuus. Taiteellisten prosessien ja praktiikoiden jakaminen reitteinä uusiin muotoihin ja taiteelliseen laatuun (jakamiseen perustuva tuotantomalli, opintopiirit, aamupalatreffit).

Moninaisuus. Esitys- ja tuotantomuotojen moninaisuus mahdollistaa uusia yleisösuhteita ja osallistumisen tapoja.

Avoimuus ja kokeileminen. Lopputulokseltaan avointen prosessien ja riskinoton mahdollistaminen (tilaresidenssi, Hautomo-tuotantomalli).

Solidaarisuus ja yhteistyö. Alan kehittäminen ja taidetoimijoiden välisten yhteyksien rakentaminen.

Vaikuttavuus. Ekologisten kompensaatioiden sisällyttäminen budjettiin (päästökompensaatiot).

Uudet yleisöt. Uusien yleisöjen tavoittaminen erilaisilla produktioilla ja matalahierarkkisella, avoimella toiminnalla.

Previous
Previous

Rohkeamman tilan periaatteet / Braver Space Policy